lauantai 29. huhtikuuta 2017

Tulppaanikrapula Keukenhofista


Viime viikolla koitti kauan odotettu Amsterdamin reissu! Olimme reissussa torstai-illasta sunnuntaihin –tai oikeastaan maanantain puolelle, sillä Helsinki-Vantaalla olimme vasta kahden aikaan yöllä.


Lauantaina heräsimme puoli seitsemältä, söimme pikaisen aamupalan ja lähdimme kävelemään Amsterdamin rautatieasemalle.  Asemalta matkustimme junalle lentokentälle. Ostimme etukäteen netistä combo-liput, joihin sisältyi bussimatka lentokentältä puistoon sekä Keukenhofin sisäänpääsy. Onneksi olimme lentokentällä bussijonossa jo ennen kahdeksaa, sillä meidän jälkeemme jono kasvoi nopeasti pitkäksi. Bussimatka lentokentältä Keukenhofiin kesti noin puolisen tuntia. 

Keukenhofin puisto sijaitsee Amsterdamista noin 40 kilometrin päässä Lissen kylässä. Puisto on suuruudeltaan 32 hehtaaria ja kätkee kukkapenkkeihinsä yli seitsemän miljoonaa kukkasipulia. Siis yli seitsemän miljoonaa! Aivan käsittämätöntä. 


Tulppaanien lisäksi penkeistä löytyy helmililjoja, hyasintteja (jota en enää tämä reissun jälkeen miellä pelkästään joulukukaksi), liljoja, krookuksia, narsisseja ja erilaisia puita ja pensaita. Oi mitä kirsikkapuita puistossa olikaan ja kuinka kauniisti siellä kukki jo alppiruusu! Istutusten lisäksi lukemattomien polkujen varsilta löytyy kahviloita, ravintoloita ja myymälöitä. 


Istutusalueet rakennetaan hollantilaisten kukkasipuleiden tuottajien toimesta joka kevät uudelleen. Puisto on avoinna parin kuukauden maaliskuun lopusta toukokuun loppuun.  

Meidän vierailupäivänä oli kahteen otteeseen pieni sadekuuro ja näiden sadekuurojen aikana vierailimme orkideanäyttelyssä (Beatrix) sekä kukkanäyttelyssä (Willem-Alexander), jossa oli perennoja, pensaita ja ihan viherkasvejakin.


Tulppaanien määrä, niiden väri-ilotulitus ja runsaus olivat jotain niin mykistävää, että päivän päätteeksi tulppaanit vilisivät silmissä, jos silmät pisti hetkeksi kiinni ja tuli tunne, etti halua nähdä yhtä ainutta tulppaania hetkeen. Mieheni sanoi puistosta lähdettäessä, että hänestä tuntuu, että meidän piha vedetään tämän jälkeen asfaltille. Vastasin, että minusta tuntuu ihan samalle. Kerroin tästä työkaverilleni, joka totesi: "Teille tuli siis tulppaanikrapula". Mikä loistava termi, kuvasi olotilaamme täydellisesti :D


Viime syksynä istutin hirveät määrät (lue tyyliin pari sataa) tulppaanin sipuleita pääoven edessä olevaan kukkapenkkiin. Keukenhofin vierailun jälkeen ne saattavat näyttää hieman laimeilta :D 6 kommenttia:

 1. Keukenhof on ihana paikka, jonain päivänä minäkin aion vierailla siellä. Kiitos tästä ihanan värikkäästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa! Ja jos mahdollista niin kannattaa ajoittaa vierailu kukkaparaatin aikaan (teen siitä oman postauksen).

   Poista
 2. Tästä näkee, mistä ne sipulikukkien mallikuvat on saatu otettua :)

  Ihan valtava kiitos hyvästä postauksesta, nämä on ihan huippuja tällaiset kävin, näin ja jaan -postaukset. Ei tarvitse olla huolissaan siitä, että (nykyisessä ammatissani) itse tuskin pääsen koskaan käymään Keukenhofissa vaikka tekisi mieli, te muut viette minut sinne.

  Ja nyt ei muuta kuin sulattamaan meidän lumipeitettä ja odottamaan, että se oma tulppaanimeri sieltä aukeaa!

  Sini K
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pääset tätä kautta fiilistelemään tulppaaniloistoa. Mietinkin sinua, kun katsoin syksyistä postaustani lentolippujen ostosta, että saitkohan vapaa järjestymään. Toivottavasti jonakin vuonna onnistuu, vaikka lyhyt viikonloppupiipahdus!

   Jotenkin musta tuntuu, ettei kevät ala täällä ikinä. Kunnon lumipeitteen iski eilisiltana :(

   Poista
 3. Upeat kuvat kukkaloistosta! Tuolla minäkin haluaisin joskus päästä käymään. Hyvää toukokuun alkua!

  VastaaPoista