lauantai 6. toukokuuta 2017

Flower Parade of the Bollenstreek 2017


Hollannissa järjestetään vuosittain  huhtikuussa kukkaparaati, Flower Parade Of the Bollenstreek. Paraati kulkee noin 40 kilometrin matkan Amsterdamin ulkopuolella Noorwijkistä Haarlemiin. Paraati aloittaa kulkunsa aamulla, saapuu perille Haarlemiin illalla ja mikä parasta -ohittaa iltapäivällä Keukenhofin puiston!

Ajoitimme Keukenhofin vierailumme kukkaparaatipäivälle. Menimme hyvissä ajoin, jo tuntia ennen, paraatin ohikulun aloitusta puiston ohittavan tien varteen ja tokihan parhaat paikat tien reunassa oli jo viety. Tie oli aidattu, mutta osa ihmisistä hyppi aitojen yli toiselle puolelle tietä. Mietimme menemmekö, mutta päätimme pysyä luvallisella puolella. Ennakoimme, että jos emme jaksa katsoa koko paraatiaikaa, niin toiselta puolelta emme pääse yhtään mihinkään. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä lähdimme jonkin verran ennen loppua pois ja vältimme tällä bussijonossa odottamisen. Sovimme ensimmäiseen lentokentälle menevään bussiin ja onneksi näin, koska olimme päivän päätteeksi aivan totaalisen poikki.

Mutta itse paraati oli hauska. Toinen toistaan upeammin koristeltuja autoja, traktoreita ja lavoille rakennettuja hahmoja virtasi ohitsemme ja ihmiset hurrasivat. Mieheni seisoi sitkeästi koko odotus- ja paraatiajan kaiteen päällä ja kuvasi ohikulkevaa kulkuetta. Itse yritin alkuun samaa, mutta juuri ennen paraatin alkua oli pakko luovuttaa ja hypätä alas kaiteelta, jalkani olivat totaalisen jumissa. Yritin saada kuvia ihmismassan välistä ja totesin (ärsytyynenä) ostavani seuraavaa samantapaista tilaisuutta varten selfietikun, jolla japanilaiset turistit onnistuivat pilaamaan kaikkien muiden kuvat...

Käsittämätöntä, kuinka paljon kulkueen valmisteluun on täytynyt uhrata aikaa -ja kuinka paljon kukkia! 

Lisää paraatista ja muun muassa vuoden 2018 paraatiajankohta täältä. Tämän vuotisen paraatin kuvia sivuilta ei vielä löydy, mutta tässä esimakua -sieltä aidalta kuvattuna :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti